Sporten met het warme weer

door jun 27, 2019life of dani blog

Tijdens dit heerlijke weer is het (soms) lastig om motivatie te hebben om te gaan sporten met het warme weer. Na het lezen van dit artikel krijg je meteen zin om te gaan!

Natuurlijk weten we hoe goed het voor je is om te gaan sporten. Als het buiten wat warmer is moet je wel in de gaten houden dat je niet te ver gaat. Je kunt bijvoorbeeld je training ’s ochtends plannen of juist ’s avonds. Hiermee ontloop je de hoogste temperaturen. Het is heel belangrijk om tijdens de training goed te drinken. Alles wat je verliest kwa vocht moet je ook weer bij drinken. Zorg er dan ook voor dat je elke 15 tot 30 min even wat drinkt.

Het ligt er natuurlijk aan hoe zwaar je training is. Ga je normaal bijvoorbeeld een groepsles doen? Misschien is het ook leuk om eens te gaan zwemmen. In sommige sportscholen geven ze ook groepslessen in het zwembad. Wie weet bevalt het je wel, en is het ook nog eens een beetje verkoelend.

Zorg ervoor dat je het leuk maak voor jezelf. Je kunt natuurlijk ook met zijn tweeën of meer gaan sporten. Oortjes in en alleen sporten kan ook heel fijn zijn.
Houd er rekening mee dat je het sneller warm hebt, waardoor je misschien minder
oefeningen kunt doen of minder zware gewichten. Hier kun je het beste aan toegeven,
aangezien je toch al genoeg zweet. Als je met jezelf afspreekt dat als je thuis komt je bijvoorbeeld nog even je favoriete serie kunt kijken, ga je vast heel snel naar de gym.
Des te sneller ben je weer thuis.

Zorg er voor dat je voorbereid bent. Neem altijd water mee, een handdoek en trek natuurlijk niet je heetste sportkleding aan. Let op dat in sommige sportscholen wel
kledingvoorschriften gelden. Vaak is een kort broekje en topje al goed te doen. Als de
sportschool airco heeft is het natuurlijk helemaal fijn.

Vergeet niet om van te voren goed te eten. Sporten op een lege maag is niet goed voor je,
en kan er zelfs voor zorgen dat je tijdens of na je workout flauw valt. Wil je nou niet naar de sportschool maar buiten sporten? Vroeg in de ochtend voor je werk of school is het heerlijk rustig buiten, en is de temperatuur nog goed te doen. Een rondje in het park of bos maakt je ook gelijk goed wakker.

Ik hoop dat jullie wat hebben gehad aan mijn blog sporten met het warme weer .

Tot de volgende keer,
Danique

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This