Tips om minder te snoepen!

door aug 31, 2019life of dani blog

Ik ga jullie helpen om makkelijker nee te zeggen tegen snoep.

Als eerste is het natuurlijk de vraag: waarom pak je iets ‘ongezonds’ als tussendoortje? Is het omdat het sneller is, gemakzucht of omdat je het altijd al doet? Vaak is een koekje of snoep sneller te nemen dan bijvoorbeeld een appel of banaan. Voorbereiding is daarom heel belangrijk, en zal ook goed helpen.

Als je ’s ochtends al je eten klaar hebt en meeneemt voor de hele dag, zul je merken dat je minder snel andere dingen tussendoor pakt. Ik merk zelf ook dat als het druk is op werk dat ik gemakkelijk even snel een koekje tussendoor neem. Voor je het weet heb je er zo 5 op…

Voor iedereen is het verschillend of dat je moeite hebt met nee zeggen, óf dat je het zelf pakt uit gewoonte. Als je in de avond thuis bent van werk of school heb je vaak zin in iets lekkers. Denk dan aan je doelen en waar je de hele dag zo je best voor hebt gedaan.

Wedden dat je, je dan toch aan je voedingsschema houd of dat je een gezondere snack pakt? Natuurlijk is het makkelijker gezegd dan gedaan, maar je doet het tenslotte altijd voor jezelf.

Op feestjes is het soms ook lastig om nee te zeggen. Vaak krijg je de reactie dat je het wel kan hebben, of zijn mensen verbaasd als je verteld dat je op een dieet zit. Het is heel knap dat je, jezelf er zo van bewust bent en daarom moet je het ook nooit opgeven door zo iemand. Als jij iets niet wil eten of drinken is dat altijd aan jou.

Mensen snappen vaak niet hoe het is als ze in jou schoenen staan. Jij bent zó goed bezig, en wil het dan graag zo volhouden. Natuurlijk (moet) geniet je 1 of 2 keer per week van een cheat, maar dan kies je altijd wanneer jij dat zelf wil.

Ik hoop dat jullie hier iets aan gehad hebben. Heb je nog vragen? Dan kun je altijd contact opnemen.
Bedankt voor het lezen en tot de volgende blog!

Begin jij binnenkort aan je koolhydraatarm dieet?

Voor een goede start heb ik een GRATIS e-book geschreven. Ik vertel je wat koolhydraten zijn en wat ze met jouw lichaam doen.
Je krijgt niet alleen het super handige e-book maar ook nog eens een aantal heerlijke koolhydraatarme recepten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This